kl. 20:00 – 21:00 på Kunsthøjskolen i Holbæk

Forfatterens digte, f.eks. ‘Vær folk som går forbi’ (1998) og ‘Denne verdens digte’ (2001), er præget af leg med sproget, af komisk-absurde situationsbilleder og af åbenlys erotik

Viggo Madsen debuterede med en slags “selvbiografisk roman” i den modernistiske tradition, Brandmand på to hjul på Arena i 1966. I perioden 1966-2008 har han udgivet ca. 16 officielle digtsamlinger, dels på undergrundsforlag og dels på mere “etablerede” såsom Sommersko og Attika, men har dog siden 1989 også været på fast kontrakt hos Hovedland. Desuden har han siden debuten udgivet i alt fire romaner (for voksne) og ni børnebøger, heraf de otte i serien Detektivklubben. Sammen med sin søn, Rune Høirup Madsen, har han kontinuerligt skabt løs på et fiktivt univers, centreret om flodhesten Boffel og dennes aparte familie og oplevelser, hvilket i 1999 resulterede i den første CD med musik om Boffels oplevelser.

Viggo Madsens forfatterskab har i mange år haft en høj stjerne hos mange danske digtere og forfattere, men har til gengæld været noget skjult for den bredere offentlighed. Til trods for adskillige officielle udmærkelser er det store folkelige gennembrud derfor endnu forestående. Anmelderen, kritikeren m.m. Lars Bukdahl har gennem flere år intenst i skrift og tale reklameret for Madsens indiskutabelt fascinerende og faktisk ganske let tilgængelige forfatterskab, senest ved udgivelsen af udvalgte digte i Viggo Madsens åbenbaring 2003.

Madsens lyriske forfatterskab er præget af jonglering med ord, begrebsbilleder og metaforer på en paradoksal vis, der på mange områder bringer mindelser om hans (lidt ældre) kollega Benny Andersen. Men hvor Andersens digte ofte trods en ironisk og mildt satiriserende tone ender i en romantiserende harmoni, kan Madsens digte lige så vel udtrykke en tragisk højstemt og til tider endda sarkastisk weltschmerz. Rent formelt kan der i visse af Madsens lyriske strategier og resultater drages sammenligninger med f.eks. Per Højholt og Emil Aarestrup, især i den kunstneriske finesse og udstyrelse.

fra: wikipedia.org/wiki/Viggo_Madsen

Arrangementer

Kunsthøjskolen inviterer til Grundlovsdagsarrangement onsdag d. 5. juni kl 14.00-17.00. Nærmere information og program for dagen er på vej.    
Koncerten er en del af Theatre of Voices Festival 2024 Køb billetter til koncerten hos Billetto, på linket her: Billet - Theatre of Voices: Gertrude...

Se alle aktuelle arrangementer ->