Uffe Isolottos arbejde tager udgangspunkt i selvet, kroppen, seksualiteten og teknologi – samt abstrakte filosofiske emner og mytologi. Han er drevet af en søgen mod at visualisere narrative fortællinger som indre monologer og fremadskridende fortællinger i grafisk form.
Ugens Kunstner 4 maj 2016 kunsten.nu
kunsten.nu/journal/ugens-kunstner-uffe-isolotto
I sine totalinstallationer arbejder Uffe Isolotto undersøgende og digitaliseret med det selviscenesatte menneske, hvad enten det drejer sig om video- og 3D-animationer, skulptur, digitalt manipulerede fotografier og grafik eller performances. Uffe Isolottos værker optræder på én gang smukke og farvestrålende, men samtidig rå og påtrængende. Lige nu er han aktuel med soloudstillingen New Age Headache på Tranen i Hellerup.
New Ache Headage – interview med Uffe Isolotto 2016 kopenhagen.dk
kopenhagen.dk/magasin/magazine-single/article/new-ache-headache-interview-med-uffe-isolotto
…Las os gøre det, tage fat i titlen. Hvorfor New Age, og hvad går hovedpinen ud på?
New Age-begrebet har jeg lånt fordi jeg det giver nogle bestemte æstetiske associationer og er med til at bygge en forventning eller et filter op for udstillingen. At ‘headache’ derefter rytmisk punkterer ‘new age’ betydningsmæssigt er et minimalt digt i sig selv. I et kommentarspor på Facebook blev titlen, af Christian Jeppsson, lavet om til New Ache Headage og det synes jeg faktisk er endnu bedre, så det overvejer jeg at lave den om til. Posthumt og efterrationaliseret.
“Gåtur med Sonja” – artikel af Uffe Isolotto
kunstkritikk.dk/gatur-med-sonja
…Øjnene i hovedet på Giacomettis skulptur stirrer vidtåbne ud i intetheden, det ene øje er krydset ud, som det blinde øje på Odin, der kigger indad i visdom. Men der er også en påfaldende lighed mellem øjnene og et visir, der halvt holder et øje på den fysiske verden og halvt er til stede i en form for virtualitet, en ny åndelighed. En nærmest krigerisk åndelighed, hvis man skal følge tankegangen hos den franske digter og dramatiker Antonin Artaud, som Ferlov Mancoba var meget optaget af. I hans optik skulle mennesket frigøre sig fra ydre og indre organer, for at fravriste sig den dyriske libido, der havde besat mennesket. En tankegang der også kan ses manifestere sig i de knoglede skulpturer Ferlov Mancoba skaber de sidste år af hendes liv. Her er motiverne hule, pindede kroppe, masker og hovedskaller…