kl. 20:00 – 21:00 på Kunsthøjskolen i Holbæk

Ferdinand Ahm Krag er ny professor ved Skolen for Maleri og billedbaserede praksisser
Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Ferdinand Ahm Krag har blandt andet undervist på Det Jyske Kunstakademi, Det Kongelige Danske Kunstakademi og Kunst- og Designhøjskolen Bergen. Han har udstillet bredt i ind- og udland, senest på Overgaden i København, Tensta Kunsthal Göteborg, Momentum 8 Moss og Gallery Møller Witt, Aarhus.

Dimitterede fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006, og har arbejdet som billedkunstner, og essayist. Ferdinand Ahm Krags værker er repræsenteret i samlingerne på Statens Museum for Kunst, Randers Kunstmuseum og Ny Carlsbergfondet.

Maleriets historiske bidrag til kunsten kan næppe overvurderes og som kulturelt vidnesbyrd er mediet en uudtømmelig kilde ligesom det er en uvurderlig intellektuel værktøjskasse. Måske mere end nogensinde før lever vi i en virkelighed, hvis skæbne er forbundet til måden, hvorpå vi tænker, føler og udtrykker os igennem billeder. Opgaven er nu at udvide maleriets værktøjskasse praktisk og teoretisk, så det indenfor et bredt samtidskunstnerisk felt kan investere sin historiske tyngde i udviklingen af nye fremtidige former for billed-gøren.

– Ferdinand Ahm Krag, fra kunstakademiet.dk aktuelt: Det Kgl. Danske Kunstakademi kan med stor glæde meddele, at Ferdinand Ahm Krag ansættes som professor på Skolen for Maleri og billedbaserede praksisser…

Video monolog (5:58 min.) – af den Danske geologisk fokuserede Underground Channel

Et stigende antal videnskabsfolk tror på, at vi er kommet ind i en ny geologisk epoke – Antropocæn. Mød billedkunstner Ferdinand Ahm Krag og hør hans tanker om dette spørgsmål i denne video.

Arrangementer

Koncerten er en del af Theatre of Voices Festival 2024 Køb billetter til koncerten hos Billetto, på linket her: Billet - Theatre of Voices: Gertrude...

Se alle aktuelle arrangementer ->