kl. 20:00 – 21:00 på Kunsthøjskolen i Holbæk

Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006. Bor og arbejder i København. Beskæftiger sig med olie- og akrylmaleri.

Med forskellige tegne- og malerteknikker maner Mie Mørkeberg rum frem i sine billeder – både i bogstavelig og overført forstand. De konkrete rum, hun maler, er oftest tomme på den faretruende måde. De emmer af noget ensomt afventende, og tankerne ledes hen på stemningsfortættede skrækfilm af den slags, der får gåsehuden frem ved hjælp af få, ofte underspillede effekter.

I ellers velkendte omgivelser – stuer, balsale, banegårde, køkkener, soveværelser og dukkehuse – lurer ulykkerne og det dæmoniske lige rundt om hjørnet. Og netop derfor er Mørkebergs motiver uhyggelige. Fordi de lurende og uhåndgribelige katastrofer rumler i det, der burde være ufarligt, velkendt og trygt.

– fra kunsten.nu Ugens kunstner – Mie Mørkeberg

Tærskler på Galleri Tom Christoffersen 01.03.19 – 23.03.19.
Mie Moerkeberg, Untitled, Oil and Acrylic on Canvas, 160x140cm

Gruppeudstilling med kunstnerne Katja Bjørn, Jytte Rex og Mie Mørkeberg.
Udstillerne skriver: “En tærskel er et trin, en overgang mellem to eller flere rum. At overskride en grænse, krydse en overgang indebærer altid direkte eller indirekte nødvendigheden af at træffe et valg; det kan være forbundet med smerte men kan også åbne op for nye indsigter.

Udstillingens titel Tærskler er et billede på grænser og bevægelser mellem de forskellige værker.

En fællesnævner kunne være, at der markeres overgange til tilstandsformer i grænselandet mellem lys og mørke, et ingenmandsland med skæve indfaldsvinkler, skønhed og måske selve det flygtiges substans.”

Se flere af Mie Mørkebergs værker på hendes eget site: miemoerkeberg.dk