kl. 20:00 – 21:30

Benedikte Bjerre, f.1987, er uddannet fra Det Kongelige Kunstakademi i 2016. Bjerre har desuden en uddannelse inden for sociologi fra Københavns Universitet, og denne baggrund skinner igennem i hendes værker.

Benedikte Bjerre arbejder formalistisk med sociologiske fænomener i form af skulpturer og installationer, der ofte har en sammenhængskraft med deres omgivelser. Bjerre anvender observationer fra dagligdagen i sin kunsten, og hun er optaget af, hvordan beskueren ser og oplever sine omgivelser. Den rumlige bevidsthed samt det omgivne samfund inddrages i Bjerres kunstneriske perspektiv, og hun anser kunst som et socialt felt, og har derfor flere gange indgået i gruppeudstillinger med tværgående samarbejder. Her kommer hendes værker i dialog med andre værker og udfordres i konfrontationen via disse møder.

“Det er min opfattelse, at kompleksiteten i vores rumlige-, sociale og intellektuelle sensibiliteter i øjeblikket er under voldsomme genomforhandlinger. Vores opmærksomhed og evne til at fordybe os i langsomt aflæselige medier som de ikke-sproglige bliver konstant udfordret af forskydningen af det tidligere uafvigelige forhold mellem tid og sted. I denne nye fluktuerende opmærksomhed står det skulpturelle medie ud som et forslag om en anden form for kommunikativ tilstedeværelse. Jeg mener, at skulptur repræsenterer en mulighed for at arbejde med vores evner til detaljeret at producerer og reciperer komplekse ikke-sproglige nuancer i rumlig form. Det skulpturelle arbejde ligger på den måde i mellem det enkelte individs subjektive erfaring og bevidstheden i det sociale rum.”
djk.nu

Website: www.benediktebjerre.com
Instagram: benedikte_bjerre