kl. 20:00 – 21:00 på Kunsthøjskolen i Holbæk

Stills from the video ‘The Space Before Sleep’
Galleri Image i Aarhus, 4 maj – til 24 juni
© STEINBOCK 2018

“Når Kristina Steinbock sætter scenen, opløses grænsen mellem fakta og poesi. I stedet arbejder hun med at etablere brede overlappende flader mellem teatralitet og identitet, mellem individ og kategori og mellem dokumentation og fiktion. Lige dér i midten, hvor alt forbliver umuligt at afgøre, lader hun udspille sig scenarier, der netop i grænselandet er i stand til at rumme anderledes former for autenticitet og dokumentation. Metodisk går Steinbock kunstantropologisk frem, idet hun som feltarbejder indsamler faktuel viden om det miljø og de mennesker, hun portrætterer.

Som skuespillere anvender Steinbock konsekvent amatører, hvis professionalisme til gengæld består i, at de har livslang erfaring med den rolle, de skal spille: sømanden spiller sømand, den blinde spiller blind og sexarbejderen spiller sexarbejder. Også her formår Steinbock at komplicere forholdet mellem teatraliteten og vores hverdagsopfattelse af en sand menneskelig identitet – hvis vi kan fremstille og fremspille os selv som rolle, hvem er vi så? Som instruktør insisterer Steinbock på ikke at tage den nemme vej rundt om dét spørgsmål, men i stedet dvæle ved individet.

Hendes fascination af “Det rigtige menneske” forstærker forholdet mellem performer, instruktør og tematisk fremstilling, ligesom det psykologiske forberedelsesarbejde i at kende og genkende amatørskuespillernes individualitet, maskering og selvfortælling øger filmenes tyngde og skinner igennem i værkernes evne til at lade eksistensen balancere trodsigt mellem identitetskategori og enkelttilfælde. Denne metodiske og tematiske balancegang fungerer som en stadig påmindelse om vores tilhørsforhold til både det kategoriske og det særegentlige…”

fra Sådan set – kunstens virkeligheder hos Kristina Steinbock
Af Svala Vagnsdatter Andersen cand.mag. i visuel kultur

Se flere værker, og læs mere på Kristina Steinbocks eget site: kristinasteinbock.com

Arrangementer

Kunsthøjskolen inviterer til Grundlovsdagsarrangement onsdag d. 5. juni kl 14.00-17.00. Nærmere information og program for dagen er på vej.    
Koncerten er en del af Theatre of Voices Festival 2024 Køb billetter til koncerten hos Billetto, på linket her: Billet - Theatre of Voices: Gertrude...

Se alle aktuelle arrangementer ->