En engageret og levende undervisning kræver dygtige og engagerede undervisere, der med faglig og pædagogisk forståelse kan begejstre og motivere

Milena Høgsberg

Milena Høgsberg kurator gæsteunderviser på Kunsthøjskolen i Holbæk

Underviser i

Kunsthistorie

Se alle undervisere ->
foto-courtesy Henie Onstad Kunstsenter
foto-courtesy Henie Onstad Kunstsenter

Uddannelse & Baggrund

Milena Høgsberg har en international karriere bag sig som kurator i NYC og Oslo men har siden 2019 haft base i Holbæk og København.

Høgsberg er BA i kunsthistorie fra Columbia University og MA fra the Center for Curatorial Studies, Bard College. Hun boede i 11 år i New York, hvorfra hun har bred erfaring med at arbejde med kuratering og kunstformidling med et særligt fokus på samtidskunst. Mellem 2011 og 2016 var hun chefkurator på Henie Onstad Kunstsenter (HO) i Oslo. Som en del af ledelsen havde hun ansvar for det kunstfaglige program samt en kunstsamling på 4000 værker.

På HO kuraterede hun soloudstillinger med bl.a. Torbjørn Rødland, Lea Porsager, Yayoi Kusama, og Omer Fast, samt researchprojekter med internationale kunstnere herunder Myths of the Marble (2017). I 2017 konceptualiserede hun I Taste the Future, LIAF (Loften International Art Festival) sammen med kurator Heidi Ballet. Biennalen tematiserede fremtidstænkning med en række nyproducerede performance-, lyd- og videoværker og et omfattende program med fordrag og kunstnersamtaler i Henningsvær, Lofoten.

I 2020 kuraterede hun sammen med Iris Müller-Westermann udstillingen Hilma af Klint – Artist, Researcher, Medium på Moderna Museet, Malmö. Hun var også kurator for Holbæk Art.