En engageret og levende undervisning kræver dygtige og engagerede undervisere, der med faglig og pædagogisk forståelse kan begejstre og motivere

TRO PÅ DEM SELV ! Installation og performance. Foto: Kirsten Kjærs Museum
TRO PÅ DEM SELV ! Installation og performance. Foto: Kirsten Kjærs Museum

Uddannelse & Baggrund

Mette Kit Jensens værker omhandler det offentlige rum.

Hendes praksis deler sig i flere spor, som glider ind og ud af hinanden. Yderpunkterne er ensomme meditative gåture i byrummet og dynamiske sociale processer. Hensigten er at etablere analoge og kropslige forhold til omverdenen hvor gaden undersøges for nye perspektiver og betydninger.

Hun er optaget af at mindste afstanden mellem liv, proces, værk, kunstner, publikum og omgivelser. I hendes deltagerbaserede projekter udfordrer hun deltagerne og involverer dem i komplekse situationer. Værkerne udgør overgange mellem tekst, billed, lyd, objekter, installationer og handlinger. Oftest diskuteres objekter og steders hieraki eller de indgår i et relationelt forhold til publikum.

Hun udstiller internationalt. Her kan fremhæves: Scotty Interprises, Berlin De, Kunsthaus Hamburg DE, Halle für Kunst Lüneburg DE, Liverpool Independent Biennal UK, Planet22 Geneve CH og Berlin Alexanderplatz DE. Desuden har hun haft soloudstillinger på bla. Overgaden DK, Kunsthal Århus DK, Museet for Samtidskunst, Roskilde DK og Westwerk Hamburg.

Hun har kurateret internationale udstillinger i Danmark og Tyskland og har stor undervisnings, workshops og foredragserfaring fra Kunstakademier, Kunsthøjskoler, BGK’er, Museer mm.
Siden januar 2018 arbejder hun som klummeskribent på onlinemagasinet Kunsten.nu.

Hun har diplom i “Freie Kunst” fra Kunstakademiet i Hamburg og har en postgraduate samme sted fra. Desuden er hun MA i Kunstteori og Formidling fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, hvor hun har skrevet speciale om kunst i det offentlige rum.