En engageret og levende undervisning kræver dygtige og engagerede undervisere, der med faglig og pædagogisk forståelse kan begejstre og motivere

Uddannelse & Baggrund

Under overskriften: Space Struggles – collective action, imagination and the new role of artists in the urban field vil Christoph Schäfer fortælle om sit arbejde – blandt andet med udgangspunkt i sin nye bog: The city is our factory Christoph Schäfer er tysk konceptkunstner med base i Hamborg. Siden 1990‘erne har han arbejdet i og med det urbane rum og undersøgt, hvordan dette kan forandres gennem kunsten. Han har været initiativtager til, og skaber af, en lang række kunstneriske statements og projekter i aktivismens navn.

Som en del af Park Fiction projektet som er en nyskabt park i Skt. Pauli, er han engageret i udvikling af nye subjektiviteter i byen og i kollektive og alternative definitioner af det offentlige rum. Med Park Fiction deltog han i den internationale kunstudstiling Documenta 11 i 2002. Et år senere organiserede han den internationale konference ‘Unlikely Encounters in Urban Space’ (med Margit Czenki og Christiane Mennicke). Som gæst på Saraj Media Lab har han forsket i uregelmæssige bosættelser i megabyer Delhi og Kolkatta. I samarbejde med Max Mueller Bhawan producerede han værket Melrose Place_d i Bangalore, der beskæftiger sig med den gensidige påvirkning af teknologi, medier og det urbane felt. Hans videoinstallation Hoang’s Bistro omhandler en voksende vietnamesisk skyggeby i Leipzig i relation med ‘the shrinking cities’ i Østtyskland. Hans TemacaféSaloon La Realidad åbnede i Kunsthaus Dresden i 2006. Siden 2008 har Christoph Schäfer været en del af “Es Regnet Kaviar” (Det regner kaviar) – Action Network against gentrification” og beboer-organisationen NoBNQ. I 2010 producerede han et “Anti-Monument for den Røde Ruhr hær” i Essen og Dortmund. Hans første bog med tegninger og tekster “The City is Our Factory” blev udgivet i år af Spector bøger Leipzig.