En engageret og levende undervisning kræver dygtige og engagerede undervisere, der med faglig og pædagogisk forståelse kan begejstre og motivere

Uddannelse & Baggrund

Bank & Rau består af de to billedkunstnere Lone Bank & Tanja Rau. Deres interesse ligger særligt i grænseområdet mellem kunst og virkelighed. Traditionelt set er begrebet kunst befriet for praktisk værdi, og bør som sådan ikke bruges til noget, men for de to kunstnere har det vist sig vigtigt at sidestille kunst med den verden, der omgiver os. Deres arbejde forbinder ofte det praktiske med det esoteriske og hylder arbejdet i hånden og arbejdsfællesskabet i et samlende princip.

Bank & Rau er placeret i slipstrømmen af en slags avantgarde, hvor kunstneren (eller gruppen) har et ønske om at genskabe verden med sine ting og livet, genskabe det i deres eget billede, for at blive et frit menneske i et fri verden ved at afsætte tradition og gennem at ændre udseendet af alle menneskeskabte ting. Det handler fx om at organisere kunstparader i gaderne, skabe overdådige spiselige installationer, teaterforestillinger og kunstmesser til mere håndgribelige ting som tekstiler, møbler, mobiler, relieffer, mosaikker, skulpturer, malerier og meget mere. Bank og Rau undersøger nye former for materiale, som igen kræver andre teknikker end den kendte, og derfor er i stand til at beskrive helt nye betingelser, hvor værket gennem sin taktile tilstedeværelse omgiver beskueren. Nogle gange i definerede kunstrum, undertiden helt udenfor.