Video

Eftermiddagsfag, Fag i 1. periode ( 6. jan. – 24. feb. )

Film kan bruges på samme måde som alle andre kunstformer, til at udtrykke sig abstrakt og personligt med. Det kan f.eks. både være konceptuelt, som installation, som en abstract dagbog, som musisk montage, som grafik og billedkunst og som symbolfyldt manifest.

Kunsthøjskolens filmkursus fokuserer på at arbejde abstrakt og kunstnerisk med film, video, mobil og digitaloptagelser. Der undervises i at filme, redigere, og udtrykke sig via visual fortælling.

Man kan “fortælle” gennem æstetiske eller konceptuelle valg. Klipningen kan være ultralangsom eller manisk hurtig, tiden kan bøjes og manipuleres som en skuptur, billederne kan gå efter det lyriske eller et personligt manifest, indholdet kan være rituelt performance eller found footage … mulighederne er endeløse.

Udstyret består af digitale kameraer og computerredigering (Final Cut Pro). Samtidig med det tekniske og de mange værker der skal skabes, bliver der vist og diskuteret en hvirvelstrøm af både klassiske og nye værker og eksperimentalfilm.

Målet er at udvikle et individuelt sprog, baseret på vor egne fascinationer, passioner og (over)følsomheder.

Læs mere om faget Video


Læs om værkstedet for Video