Smykker

Efterår 2021, Fag i 3. periode E21, Værkstedsfag

Det giver ikke mening at tale om smykker uden mennesker.
Smykker er skabt af mennesker, for mennesket,
med den intention at blive båret.

På smykkeværkstedet skal vi sammen udforske begrebet smykker. Smykker er små objekter der kan rumme store fortællinger, alvor, humor eller ren æstetik. Og ud over deres dekorative kvaliteter, er de med til at skabe tilhørskraft og sociale relationer.

Der bliver stillet opgaver, som skal løses individuelt eller i grupper, og der bliver også mulighed for at arbejde med selvformulerede opgaver. Du vil blive introduceret for guldsmedeteknikker, så du får et godt indblik i, og fornemmelse for håndværk og materialer.

Undervejs viser jeg eksempler på nutidig smykkekunst, og vi skal tale om hvilke tanker og idéer der ligger til grund for smykkernes udformning, samt hvordan valg af materialer, skala og former understøtter udtrykket.

Der bliver mulighed for at arbejde i såvel lille som stor skala, i ædle eller uædle materialer, det vigtigste af alt er, at eksperimentere. Du skal lave smykker og opleve hvordan dine egne idéer kan transformeres til smykker gennem materialer, teknik, og en god del tålmodighed.

Vi ses i Wintherpladset.


Læs om værkstedet for Smykker