At skabe objekter / narrativitet

Efterår 2016, Fag i 2. periode ( 03. okt. – 13. nov. ), Formiddagsfag

´At skabe objekter’ og ‘at skabe narrativitet’

Kurset vil undersøge, udvikle og give redskaber til hvordan man kan skabe historie eller kunstneriske koncepter der har et fysisk element.
Historier skabes : i symbiose med, som reaktion på, i dialog med, i kontrast til, mm et objekt.
Som udgangspunkt vil kurset påbegyndes med at forholde sig til et fysisk materiale, ler som vil kunne formes og brændes under kurset, men som også kan bruges til at skitsere igennem. Vi vil på den måde træde ind i et nyt uberørt landskab af idéer og former og det der kan opstå i en dialog der i mellem.
Det handler om at komme et nyt og uopdaget sted hen ved at kombinere idéudvikling og udvikling af et fysisk materiale, ler fx eller andet.
Det centrale i kurset er at arbejde med hvordan to verdener, eller to materialer kan samspille, udvikle og udfordre hinanden. Idéen og den konkrete genstand, keramikken, stenen, tegningen, lyden,
For at sætte tænkningen og praksissen i gang vil kurset også indeholde praktiske øvelser, involvere læsning af litteratur (kortere fiktionstekster af Virginia Woolf, Georges Perec, Spøgelseshistorier ), idéudvikling i grupper/solo
Kurset vil også redegøre for andre kunstneres allerede eksisterende værker som kan siges at arbejde igennem lignende greb (fx Leif Elggren, John Duncan mm og fra de to underviseres egne praksisser ).


Læs om værkstedet for Keramik