Serigrafi

Kursus B: 19. juni - 02. juli, 2016 ( 6150 kr )

Tryk på lærred, plakattryk, unika bogtryk, tekstiltryk – vi skal afprøve det hele med serigrafi.
Den serigrafiske teknik består i at man overfører sit motiv til en ramme med en udspændt syntetisk dug – oprindelig kaldtes teknikken silketryk fordi man brugte silke til trykrammen. På rammen kan man overføre fotografi, tegning eller tekst og derefter trykke på de fleste materialer: stof, træ, lærred eller papir – sålænge fladen der trykkes på er ensartet og glat. Serigrafi kan bidrage til at udvide dit kunstneriske billedsprog og gøre dig i stand til kommunikere på nye måder.
Der kræves ingen særlige forkundskaber. Vi starter med en introduktion til de grafiske teknikker og et par fælles opgaver som kan give dig inspiration til brug af teknikken til egen produktion. Er du allerede en øvet bruger kan vi arbejde med 4-farve tryk og tryk i større formater.
For interesserede vil der desuden være en kort gennemgang af computerbrug til overførsel af digitale motiver til trykrammen.
Som inspiration vil der undervejs være oplæg om kunstnere der har arbejdet med silketryk, om popkunst og grafisk design.
Undervejs taler vi om vores produktioner til gensidig inspiration.

Skolen har alt nødvendigt udstyr til rådighed.
Medbring eventuelt medier du ønsker at trykke på.

velkommen:)


Læs om værkstedet for Serigrafi