Maleri (Oprettet venteliste)

Kursus B: 20. juni – 3. juli 2021 ( 6750 kr. )

Dette kursus henvender sig til alle – begyndere såvel som øvede – der har lyst til at at kende og lære grundlæggende og/eller mere avancerede teknikker indenfor maleriet.

Der kræves ingen specielle forudsætninger for at kunne deltage. Undervisningen tager primært afsæt i kursistens eget billedunivers, ideer og hvad der ligger på hjertet.
Jeg fokuserer i min undervisning på olie- og acrylmaling samt tegning, men andre udtryksformer er set før og er meget velkomne.
De kursister, der ønsker det, kan få stillet opgaver svarende til den enkeltes erfaringer og ønsker.

Under kurset vil der blive gennemgået og diskuteret, hvordan forskellige ideer og forlæg kan benyttes som oplæg til et billede. Det kan f.eks. være fotografier sammenklippet og bearbejdet i photoshop, tegninger fra ens eget indre univers, erindringsbilleder eller forskellige former for iagttagelser.

Et andet centralt emne i undervisningen er opbygningen af forskellige paletter og farveskalaer. Forskellene mellem analoge kontra komplimentære farveskaler, samt farvernes specifikke egenskaber, vil være temaer der bliver gennemgået under kursuset.

Begreber som komposition, abstraktion og figuration. Samt lys og skygge, mellemtoner, forgrund og baggrund, og billedets dynamik med flere – er alle udtryk der er elementære i en billedverden.
Disse elementer er nyttige at få et godt kendskab til, og jeg vil derfor underbygge forståelsen af disse ved eksemplet.

I min undervisning lægger jeg især vægt på at den enkle kursist udfolder sit potentiale på den bedst mulige måde.

Tilmelding