Maleri (venteliste)

Kursus B: 18. juni – 1. juli 2023

Dette kursus henvender sig til alle – begyndere såvel som øvede – der har lyst til at få kendskab til og lære grundlæggende og/eller mere avancerede teknikker indenfor maleriet.

Der kræves ingen specielle forudsætninger for at kunne deltage. Undervisningen tager primært afsæt i kursistens eget billedunivers, ideer og hvad, der ligger den enkle på hjertet.
Jeg fokuserer i min undervisning på olie- og akrylmaling samt tegning, men andre udtryksformer er set før og er meget velkomne.
De kursister, der ønsker det, kan få stillet opgaver svarende til den enkeltes erfaringer og ønsker.

Under kurset vil der blive gennemgået og diskuteret, hvordan forskellige ideer og forlæg kan benyttes som oplæg til et billede. Det kan f.eks. være fotografiske forlæg, bearbejdet i photoshop på forskellig vis, tegninger fra ens eget indre univers, erindringsbilleder eller forskellige former for iagttagelser.

Et centralt emne i undervisningen er opbygningen af paletter og farveskalaer. Der vil under kurset blive fokuseret på forskellene mellem de analoge kontra komplementære farveskalaer, samt farvernes specifikke egenskaber.

Begreber og arbejdsmetoder som knytter sig til komposition, abstraktion, figuration, samt lys og skygge, mellemtoner, forgrund og baggrund, med flere – er elementære elementer i billedsproget. Disse vil jeg gennemgå, både ved eksemplet og i kortere oplæg.

I min undervisning lægger jeg stor vægt på at den enkle kursist udfolder sit potentiale bedst muligt.

Tilmelding