Maleri

Eftermiddagsfag, Fag i 2. periode ( 28. Sep. - 13. Nov. )

Jeg maler …

Jeg maler hvad, hvorfor og for hvem? Dette er en udforskning i maleri, en udforskning af ideer om billede og motiv, farve og form, rum og tid.
I dag, hvor alle tænkelige billeder allerede er tilgængelige et sted i dybet af det verdensomspændende internet, og hvor digitale kameraer er overalt, skabes der billeder hurtigere og billigere end en pensel nogensinde har kunne, skabelsen af ​​et maleri har en særlig plads i vores kultur.

Dette kursus ser på maleriet som en unik teknik til at skabe en subjektiv, legende og poetisk udforskning af verden. Og som en meget individuel måde at skabe, intensivere og dele dine unikke oplevelser på. Vi vil næme os ideen om maleriet som en form for forskning fra de tre forskellige vinkler. I den første del ser vi på maleren som skaber af billeder. Er de billeder, der er i malerierforskellige fra dem, der skabes for eksempel på computeren, med et kamera eller med din blyant? Hvilke kvaliteter gør et maleri unikt?

Vi vil beskæftige sig med udviklingen af ​​dine billedlige ideer og diskutere og øve forskellige former og teknikker for repræsentation, men også se på præsentationen af ​​malerier. I den anden del dykker vi dybere ned i den tekniske værktøjskasse. Vi vil se på de utallige måder farver fungerer, og hvad de er, og blev brugt til historisk, teknisk og praktisk.Og vi vil se om vi kan finde måder at anskueliggøre vores resultater i dine malerier.

Den tredje del bygger på erfaringerne fra de første tre – hvad ligger der ud over lærredet ? Hvorfor er de fleste malerier rektangulære ? Hvordan kan maleri ekspandere i tid og rum? Hvor begynder og ender et maleri? Hvornår bliver det skulptur, arkitektur, hjernekirurgi? Kan mit maleri påvirke samfundet? Igen vi vil se på nogle historiske eksempler og prøve nogle ting, kan det være nyt for nogen , eller bare se anderledes ud i et nyt lys, så du kan se, om det virker for dig. Og hvad så med et maleri, når det er færdigt?
Lad os se. Lad os finde ud af det. Lad os male.

Undervisningen foregår på engelsk.


Læs om værkstedet for Maleri