Maleri

Kursus B: 24. juni - 7. juli, 2018 ( 6350 kr. )

Dette kursus henvender sig til alle – begyndere såvel som øvede – der har lyst til at at kende og lære grundlæggende og/eller mere avancerede teknikker indenfor maleriet.

Der kræves ingen specielle forudsætninger for at kunne deltage. Undervisningen tager primært afsæt i kursistens eget billedunivers, ideer og hvad der ligger på hjertet.

Jeg fokuserer i min undervisning på olie- og acrylmaling samt tegning, men andre udtryksformer er set før og er meget velkomne.

De kursister, der ønsker det, kan få stillet opgaver svarende til den enkeltes erfaringer og ønsker.

Under kurset vil der blive gennemgået og diskuteret, hvordan forskellige ideer og forlæg kan benyttes som oplæg til et billede. Det kan f.eks. være manipulerede fotografier, tegninger fra ens eget indre eller mere traditionelle iagttagelser.

Et andet centralt emne i undervisningen er opbygningen af forskellige paletter og farveskalaer. Ligeledes vil forskellene mellem analoge kontra komplimentære farveskaler, samt farvernes specifikke egenskaber, være et tema der bliver udfoldet under kursuset.

Begreber som komposition, abstraktion og figuration. Samt lys og skygge, mellemtoner, forgrund og baggrund, billedet bag billedet og billedets dynamik med flere – er alle udtryk der tilhører en billedverden.

Disse elementer er nyttigt at have kendskab til, og jeg vil derfor forsøge at gøre dem tilgængelige for alle.

Under fælles gennemgange perspektiveres både idé og teknik ud fra en såvel personlig som en kunsthistorisk vinkel.

Tilmelding