Litteratur

Eftermiddagsfag, Fag i 2. periode F22

Litteraturen elsker erfaringer, som der ikke i normal forstand er ord for, hvad enten det er fordi de synes for små og ubetydelige eller for store og umulige at beskrive. Den gode tekst kommer næsten altid som en stor overraskelse for forfatteren.

Skrivekurset er et laboratorium, hvor vi undersøger, hvordan vi får skriften til at leve, hvordan vi kan skabe noget, der overrasker os selv og vores læsere. Vi skriver og diskuterer hinandens tekster grundigt, og går på opdagelse i, hvad de gør, hvordan de gør det, og hvordan de måske kan blive bedre. Vi nærstuderer vidt forskellige tekster af gode danske og udenlandske forfattere, og lader os inspirere skamløst af dem. Forløbet vil indeholde skriveøvelser af større og mindre omfang, og vi vil også arbejde med oplæsning og tekstens performative udtryk.

Skriveforløbet er ikke i første omgang møntet på, at skabe perfekte tekster. Det er tvært imod en slags Fejlenes Mekka, et rum hvor vi går steder hen, hvor vi ikke nødvendigvis har været før, med alt hvad det indebærer. Det er ikke noget krav, at man har skrevet før, men man skal kunne læse og forstå dansk.


Læs om værkstedet for Litteratur