Grafisk Design

Eftermiddagsfag, Fag i 2. periode F24, Forår 2024

I dette kursusforløb bryder vi med den sædvanlige forventning til faget grafisk design ved ikke at bruge computer eller forskellige Adobe-programmer, men udelukkende gå til faget analogt. Vi vil ikke fokusere på den rigtige eller forkerte løsning, men i højere grad på, hvordan vi kan udfordre vores arbejdstilgang og eksperimentere os frem til nye udtryk. Vi går konceptuelt til værks og udforsker nogle af grafisk designs mange facetter som bl.a. illustration, layout, typografi og produktionsmetoder.

Man kan ikke komme udenom, at verden i dag bliver mere og mere digitaliseret og kontrolleret, men når man arbejder analogt, må man omfavne det uventede og uforudsigelige resultat. Den mindre kontrollerede og analoge tilgang kan blive et værktøj, som du senere hen vil kunne trække på i andre arbejdsprocesser – både inden og uden for grafisk design.

Kurset vil grundlæggende byde på forskellige øvelser og eksperimenter, som vil blive udført individuelt og i samarbejde med de andre kursister. Det er naturligvis ikke et krav, at man har en computer, computerprogrammer eller tidligere erfaring med grafisk design.


Læs om værkstedet for Grafisk design