Grafisk Design

Eftermiddagsfag, Fag i 2. periode ( 7. okt. – 10. nov. )

I kurset bryder vi med en traditionel opfattelse af grafisk design som et markedsdrevet servicefag, der fokuserer på ‘rigtige’ løsninger. Vi arbejder istedet med faget som en visuel og konceptuel disciplin, der kan uddybe, udfordre og udvide indhold og eksperimentere sig frem til nye udtryk. Vi går med andre ord til grafisk design som en kunstform, der giver krop til vores virkelighed om end det er trykt eller digitalt, unika eller masseproduceret.

Vi vil gennem forløbet fokusere på at oversætte: Vi skal oversætte fra idé til form, men også fra én form til en anden form. Hvordan kan vi skalere op og ned, mediere på tværs af genre, platforme og sanser?

Vi skal også arbejde med at undersætte. Hvordan kan vi hacke og måske endda forvrænge konventionelle tilgange til forskellige medier og produktionsmetoder?

Det er intet krav at deltagere har tidligere erfaring med grafisk design. Hvilken form den enkeltes arbejde tager, kommer helt an på den bagvedliggende tanke, og hvad det visuelle objekt skal videregive af idéer, følelser eller koncepter. Det er heller ikke et krav at deltagere er selvkørende i Photoshop og InDesign, da man også kan arbejde analogt. Der vil dog være masser af hjælp at hente, hvis man har lyst til at give sig i kast med forskellige programmer.


Læs om værkstedet for Grafisk design