Grafisk design

Eftermiddagsfag, Fag i 1. periode ( 12. aug – 30. sep )

Grafisk design handler om at udvikle visuelle arbejder, der kommunikerer en ide, problemstilling, følelse eller tema.
Hvilken form arbejdet tager er ikke dikteret af eller defineret af feltets titel(grafisk design), men den bagvedliggende ide og hvad det visuelle objekt skal kommunikere.
Produktionsmetode og det endelige objekt vil derfor, højst sandsynligt, variere meget, om man arbejder med at kommunikere sin vrede og afsky for den voksende fascisme i EU, eller visuelt vil erklære sin kærlighed for trap-musik og mumble-rap.

Kurset her ligger op til en undersøgende og eksperimenterende tilgang til grafisk design, hvor produktionsmetoder og udtryk skal opfindes, afprøves og udfordres.
Sammen skal vi forsøge at skubbe til de grænser der måske/måske ikke ligger i feltet og derved selv være med til at definere, hvad vi mener grafisk design er, hvad det skal kunne og hvilken form det har.

Det er intet krav at have tidligere erfaring med grafisk design, eller have en klar ide om hvad grafisk design er. Det er heller ikke et krav at have eller kunne diverse computer programmer og der vil være mulighed for både at arbejde digitalt og analogt.


Læs om værkstedet for Grafisk design