Fotografi

Eftermiddagsfag, Fag i 1. periode ( 18 aug. - 6. okt. )

Fotografiet´s tilstedeværelse i sin undersøgende form

Vi bombarderes med billeder overalt i hverdagen; på telefonen, på nettet, i det offentlige rum og fotografiet er et overvældende og stærkt manipulerende kommunikationsmiddel. Men samtidig et værktøj hvis styrke ligger i, at fotografiet kan være granskninger af øjeblikke, som vores normale tidsforløb forbigår. Der ligger i fotografiet en etik i det AT SE, samtidig med at der i forståelsen af billedet ligger en hensigt og fortolkning ud fra den historie, som ledsager dem.

Gennem fordybelse i fotografiets verden, både den tekniske og den æstetiske bliver brugen af fotografiet som kunstgreb noget helt andet. Og det skal vi arbejde med gennem opgaver, refleksioner og diskussioner.

At arbejde med fotografi kræver teknisk indsigt og forståelse for lys. Uden lys intet fotografi.

I fotografiet taler man om lag som et menneske består af og når det portrætteres, afskrælles lagene af fotografen. I gamle dage sagde man ‘at gå til fotografen og blive trukket af’, I det koloniale møde mellem kulturerne talte man om at kameraet ‘stjal sjælen’. Og I dag taler vi om at få ‘taget’ vores billede.

Jeg vil udfordrer jeres kunstneriske afsæt gennem en kunstnerisk fotografisk proces. Vi kommer ikke udenom at forstå teknik, blænde og lukketid, digitale redskaber, billedtekst og print men vigtigst af alt, vil jeg udfordre jeres æstetiske øje.

Vi skal vi se på en masse billeder og film for at forstå de fotografiske intentioner og kunstneriske kategorier. I skal på jagt efter netop det billede, eller den serie som udspringer fra jeres verden, som i vil udvikle og få konstruktiv vejledning og kritik på.
Fotografiet er, i en vis grad, altid iscenesat og det er der min personlige drivkraft udspringer.


Læs om værkstedet for Digitalt fotografi