Digitalt fotografi

Eftermiddagsfag, Fag i 1. periode F24

Fotografi som billedkunst.

Undervisningen vil indeholde en introduktion til fotografiets mange specielle genre, og dermed til en lang række spændende fotografer, kendte som ukendte.

Med baggrund i dette materiale vil jeg bede jer løse en række mindre opgaver og tekniske øvelser, som skal gøre jer i stand til at arbejde frit med det fotografiske billede, på en inspireret og intuitiv måde.

Der er mange overvejelser når man skaber sit eget fotografiske udtryk. Det kan være en samling, eller en serie, og arbejdet kan basere sig på forskellige genre, fx portrætter, gadefotografi eller reportager. Vi skal se hinandens billeder fælles gennemgange, snakke om koncepterne bag arbejdet, og der vil være god tid til at udvikle dine egne ideer frem mod kursets afsluttende udstilling.

Højskolen råder over MAC computere, digitale spejlreflekskameraer, fotolamper, stativer til udlån og der vil være undervisning i primært Bridge og Photoshop fra Adobe Pakken.
Fotografierne printer vi i starten på en laserprinter, men til den afsluttende udstilling arbejder vi med en professionel Epson inkjet printer.
Kursusforløbet vil give dig mulighed for at eksperimentere med fotografiet, styrke dit udtryk og øvelserne vil give dig værktøjer, så du kan arbejde selvstændigt.

Med andre ord: med kursus sigter jeg efter, at gøre dig “skudklar”.


Læs om værkstedet for Digitalt fotografi