Digitalt Fotografi

Fag i 3. periode ( 9. april- 26. maj. ), Værkstedsfag

Der er så mange der fotograferer, at man ikke skulle tro, det er en kunst.
– Men det er det!

Undervisningen vil indeholde en række introduktioner til fotografiets historiske udvikling, mediets specielle tematikker og til en lang række gode fotografer, kendte som ukendte.
Med baggrund i dette vil jeg bede jer løse en række mindre opgaver/øvelser, som skal gøre jer i stand til at arbejde med det fotografiske billede på en inspireret og intuitiv måde. Men andre ord, med dette sigter jeg efter at gøre jer skudklare.

Vi skal også se på en række genre i fælles workshops. Her tænker jeg på portrætfotografiet, rapportagen – og fotografi, der leger med Det Ukendte. Vi vil med disse lidt længere forløb arbejde med lyssætning, gadefotografi, narrative forløb og billedmanipulation.

Der vil være undervisning i brugen af Photoshop, først som gruppeundervisning, senere som individuel sparing. Højskolen råder over computere, digitale spejlreflekskameraer, fotolamper, stativer til udlån og en professionel inkjet-printer. I starten af forløbet vil vi dog arbejde med udprint fra den billigere laser-printer

Det primære fokus i hele forløbet er at løse opgaver eller at fotografere individuelle projekter. Efter hver opgave eller projekt har vi fælles billedgennemgang, hvor dialogen er omdrejningspunktet. Kurset vil også give dig mulighed for at eksperimentere med og styrke dit visuelle udtryk.


Læs om værkstedet for Digitalt fotografi