Digitalt fotografi

Efterår 2022, Eftermiddagsfag, Fag i 2. periode E22

Fotografi som billedkunst.
Undervisningen vil indeholde en række introduktioner til fotografiets historie, mediets specielle tematikker og til en lang række spændende fotografer, kendte som ukendte.
Med baggrund i dette materiale vil jeg bede jer løse en række mindre opgaver og tekniske øvelser, som skal gøre jer i stand til at arbejde frit med det fotografiske billede på en inspireret og intuitiv måde. Med andre ord: med dette sigter jeg efter, at gøre jer ”skudklare”.

Der er mange overvejelser når man skaber sin egen billedserie eller samling i fotografiet. En fotoserie kan basere sig på mange forskellige genre, fx portrætter, gadefotografi eller reportager. Vi skal se på de koncepter der ligger bag, og der vil være god tid til at udvikle dine egne ideer.

Højskolen råder over MAC computere, digitale spejlreflekskameraer, fotolamper, stativer til udlån og der vil være undervisning i Bridge, Photoshop og Lightroom fra Adopepakken.
Fotografierne printer vi på en laserprinter, og til den afsluttende udstilling på en professionel ink-jet printer.
Kurset sigter mod at give dig mulighed for at eksperimentere med fotografiet, styrke dit udtryk og fortælle din egen historie.


Læs om værkstedet for Digitalt fotografi