Digitalt fotografi

Efterår 2023, Eftermiddagsfag, Fag i 2. periode E23

Fotografi som billedkunst.

Undervisningen vil indeholde en introduktion til fotografiets historie, mediets specielle genre og til en lang række spændende fotografer, kendte som ukendte.

Med baggrund i dette materiale vil jeg bede jer løse en række mindre opgaver og tekniske øvelser, som skal gøre jer i stand til at arbejde frit med det fotografiske billede, på en inspireret og intuitiv måde.
Der er mange overvejelser når man skaber sin egen billedserie i fotografiet. En fotoserie kan basere sig på forskellige genre, fx portrætter, gadefotografi eller reportager. Vi skal se på de koncepter der ligger bag, og der vil være god tid til at udvikle dine egne ideer frem mod kursets afsluttende udstilling.

Højskolen råder over MAC computere, digitale spejlreflekskameraer, fotolamper, stativer til udlån og der vil være undervisning i primært Bridge og Photoshop fra Adope Pakken.
Fotografierne printer vi i starten på en laserprinter, men til den afsluttende udstilling arbejder vi med en professionel Epson inkjet printer.
Kursusforløbet vil give dig mulighed for at eksperimentere med fotografiet, styrke dit udtryk og fortælle din egen historie. Med andre ord: med dette sigter jeg efter, at gøre jer ”skudklare”.


Læs om værkstedet for Digitalt fotografi