Digital kunst

Fag i 1. periode ( 12. aug – 30. sep ), Formiddagsfag

Det digitale bliver mere og mere altomsluttende i vores hverdagsliv og samtidig mere og mere usynligt og kompliceret. Billedkunst har en vigtig rolle for at vende blikket tilbage på teknologien, bruge den på en anden måde end den er tiltænkt og måske synliggøre underliggende logikker.

Vi starter kurset med at blive klogere på, hvad det digitale egentlig er. Hvilke logikker hersker? Og hvad er det digitale specielt velegnet til.

Vi vil se på nutidige og historiske kunstværker, der i særlig høj grad har beskæftiget sig med det digitale, og undervejs vil vi snakke om at lave kunst i en tid, hvor det er blevet meget svært helt at undgå det digitale.

Formålet med kurset er at håndgribeliggøre nogle af de digitale lag, der er i moderne medier og dermed også billedkunst. Lære begreber og teknikker og dermed skabe mulighed for at bruge det digitale mere kritisk i egen praksis. Det er ikke et forsøg på at få alle til at lave digital kunst, men kurset giver mulighed for at få et bedre greb om feltet, hvad end man selv ønsker at arbejde med det eller ej.

Til det formål bliver der en kort introduktion til kodning/algoritmer. En introduktion til 3D, video compositing, microcontroller og 3D print. Disse introduktioner kan variere i dybde, alt efter hvad der er stemning for. Der kræves ingen forhåndsviden.