En engageret og levende undervisning kræver dygtige og engagerede undervisere, der med faglig og pædagogisk forståelse kan begejstre og motivere

Marie-Louise Kristensen

Smykkedesigner underviser i smykker på Kunsthøjskolen i Holbæk Marie Louise Kristensen

Underviser i

Smykker

Links

hjemmeside: m-lo.dk
instagram: @marielouisekristensen



Se alle undervisere ->
DEN KUNSTNERISKE ÅRE
DEN KUNSTNERISKE ÅRE

Uddannelse & Baggrund

Som smykkekunstner er Marie-Louise Kristensen en ener, hvis smykker griber os med deres umiddelbarhed og personlighed, som et blink med øjet fra en uventet kant. Smykkerne er fuldt funktionsdygtige som brocher, vedhæng og ringe, men det er ikke deres konventionelle smykkekarakter og høje karat, der fascinerer og drager os.
Marie-Louise Kristensens smykker er personager og tableauer og scener fra liv, der ligner vores og dog tilhører deres helt eget univers.

DEN KUNSTNERISKE ÅRE broche (2019) Marie-Louise Kristensen fotograf Dorte Krogh model Anna Buhl DEN KUNSTNERISKE ÅRE
broche (2019)
Marie-Louise Kristensen
fotograf: Dorte Krogh, model: Anna Buhl.

Gennem sine figurative smykkefortællinger i ædle metaller og sten kombineret med træ, plast, rav og det modellerbare materiale milliput åbner Marie-Louise Kristensen for de nuancer og den nysgerrighed vores tid savner med sine sort-hvide konflikter og globale kriser.
Anni Nørskov. kurator, Museet på Koldinghus.

Marie-Louise Kristensens værker er gentagende gange udtaget til de internationale smykkeudstillinger SCHMUCK i München, Triple Parade, Kina samt Biennalen for Kunsthåndværk og Design i Danmark. Flere af hendes arbejder indgår i Designmuseums Danmarks samling, DANSK DESIGN NU. Senest har hun været repræsenteret med soloudstillingen DEN FLYVENDE BØF OG ANDRE HISTORIER i Ruinsalen på Koldinghus.

Marie-Louise Kristensen er uddannet fra Institut for Ædelmetal, København 2004.