På skolens værksted for digitalt fotografi undersøger vi forskellige fotografiske metoder og lærer de vigtigste samtidsfotografer at kende. Men mest af alt bruger vi tiden til at løse opgaver eller at fotografere egne projekter.

Digitalt fotografi

Fotografi er et uendeligt stort billedfelt. Siden de digitale kameraer og billedredigeringsprogrammet Photoshop kom i 1990erne dækker begrebet fotografi alt fra øjebliksbilleder, portrætter og journalistiske reportager, til iscenesatte billeder hvor intet har med virkeligheden at gøre og meget er konstrueret i computeren. I de første to uger er en del af undervisningen teknisk funderet. Du skal lære lyssætning og at fotografere manuelt med spejlreflexkamera, og forstå kameraets funktioner. Kurset giver en introduktion til Photoshop på to eftermiddage. Derefter er undervisningen i Photoshop individuelt afpasset, afhængig af hvor meget hver elev vil arbejde med programmet. Vi ser også på masser af fotografier, og vi taler om forskellige fotografiske metoder og lærer de vigtigste samtidsfotografer at kende. Men mest af alt bruger vi tiden til at løse opgaver eller at fotografere egne projekter. Efter hver opgave eller projekt har vi fælles billedgennemgang, hvor alle kommer med kritik og individuelle fortolkninger af billederne. Fotokurset giver dig stor bevægelsesfrihed til at finde de steder og objekter der giver mening for dit projekt. Højskolen råder over digitale spejlreflexkameraer til udlån, stativer, en professionel inkjet-printer og fotolamper. Skolen har også overheadprojektorer og almindelige projektorer som kan bruges for billedfremvisning.

Iscenesat fotografi

Iscenesat fotografi handler netop ikke om at dokumentere virkeligheden men om selv at skabe den på baggrund af en ide, vi selv har frembragt. Det handler om opstillede situationer sådan som vi kender dem fra kunstnere som fx Cindy Sherman og Astrid Kruse Jensen

Undervisere - Digitalt fotografi

Skolens værksteder