Grafisk værksted

Kursus C: 8. juli - 21. juli, 2018 ( 6350 kr. )

GRAFISK VÆRKSTED

Med baggrund i kursusdeltagernes forudsætninger og ønsker, udforskes en række klassiske og nyere grafiske teknikker i et stort og veludrustet grafisk værksted. Til de grafiske tryk henter vi inspiration og afsæt i fotos, tegninger og andet billedmateriale, medbragt eller produceret på stedet. Materialerne kan trykkes som selvstændigt udtryk, eller kombineres med andre teknikker.
På kurset kan du samlet set prøve en lang række grafiske udtryksformer, samt fordybe dig i enkelte af dem efter eget valg, eller blande dem efter behov. Der stilles opgaver, eksperimenteres med det grafiske sprog og udtryk og foretages egne billedundersøgelser med henblik på at udforske og opdyrke det personlige grafiske udtryk. Hertil kommer oplæg om inspirerende kunstnere i form af daglige morgensamlinger, oplæg, bøger, video, faglige diskussioner og billedgennemgange med henblik på gensidig inspiration og indsigt. Forskellige emner som model, landskab, portræt og højskolens omgivelser danner endvidere grundlag for registreringer i form af tegninger med bla. blyant, kridt, monotypier og andre materialer som kan omsættes direkte til grafiske udtryk i værkstedet.

Kurset finder sted i et stort veludrustet grafisk værksted med alt hvad vi skal bruge. Det er hensigtsmæssigt at medbringe eget værktøj hvis man har det, og tilskårede kobberplader helst 0,6 mm tykkelse, (vi bruger kun kobberplader pga. ætseforhold og holdbarhed), samt værkstedstøj fx forklæde. Vi har adgang til computer og printer på højskolen og øvrige supplerende materialer kan bestilles og købes på stedet i butikken.

Tilmelding