Analogt fotografi

Kursus C: 8. juli - 21. juli, 2018 ( 6350 kr. )

ANALOGT og KAMERALØST FOTOGRAFI

Kurset vil give indblik i og fortrolighed med fotoanaloge processer og skubbe grænserne for, hvordan vi opfatter fotografi gennem forskellige eksperimentelle metoder som :

PIN-HOLE FOTOGRAFI -Vi bygger eget kamera til PIN-HOLE fotografering dels på fotopapir og film med efterfølgende fremkaldelse i mørkekammer.

FOTOGRAMMER – Helt uden kamera arbejdes der med FOTOCOLLAGE direkte på fotopapir i mørkekammeret til sort/hvide FOTOGRAMMER i både negativ og positiv.

På kurset vil vi desuden snuse til flere ALTERNATIVE KEMISKE METODER som :
CYANOTOPI – eller BLÅTRYK , der er en af de ældste fotoprocesser vi kender, hvor stofferne Jern og Kalium blandes til en lysfølsom emulsion som påføres trykpapir, der efter tørring kan eksponeres i sollys og fremkalde et cyanblåt billede.

LIQUID LIGHT – en færdigblandet flydende emulsion, der gør det muligt at fremkalde sort/hvide motiver på forskellige typer papir , pap, træ m.m.

 

Kurset kræver ingen fototekniske forudsætninger og det er muligt at låne analoge kameraer på skolen, dog er det en fordel at medbringe sit eget kamera og blive fortroligt med det. Film, fotopapir og kemi kan købes på skolen.

Tilmelding