Video kan bruges på samme måde som alle andre kunstformer, til at udtrykke sig abstrakt, personligt eller konceptuelt.

videokunst

Videokunstens fortælleformer er ofte forskellig fra underholdningsmediernes mere dramaturgiske og narrativt baserede formater. Et videokunstværk kan være en del af en installation eller det kan være et værk i sig selv, der fremvises på en skærm eller med en projektor. Video anvendes ofte også til dokumentation af f.eks. performance.

På kunsthøjskolen finder videokunsten i mange tilfælde ind i dele af det kunstneriske arbejde hos eleverne helt af sig selv.

Det kan være en del af en planlagt undervisning fra lærerens side, men det kan lige så vel være eleverne selv der benytter sig af videoteknologien i deres arbejde til at; Optage, dokumentere eller ‘live streame’.

Videokunst er kan være en del af præsentationer, visninger, såvel som færdige værker, f.eks. et ‘videoloop’, eller som en del af en installation ved en udstilling.

Undervisning og fag

Der udbydes til tider fagforløb hvor arbejdet med video som hovedmedie har fokus. I de forløb kan arbejdet med videokunsten altid siges, på en eller anden vis, at udgøre en væsentlig del af underviserens egen praksis.

Undervisning kan handle om bl.a. klippeformer, rytme, fortælling, performance, grafik, billedkomposition, kamerabevægelser, lyd mv., men også om selve det konceptuelle i arbejdet video som medie.

Hvordan kan video bruges i forbindelse med kunstudstilling eller som et selvstændigt kunstnerisk værk?

Kunsthøjskolen råder over en lang række digitalt videoudstyr, som bl.a. digitale HD videokameraer og computere med redigeringssoftware.

Skolens værksteder