Visuel kultur på Kunsthøjskolen

Display.NewVideo("Visuel
Kultur");

Visuel kultur har på kannibalistisk vis haft fråderen over samtidens visuelle kultur. Vi har gouteret og analyseret musikvideoer, animationer og kunstvideoer. Vi har genereret kode til apps, lavet trickfilm og special effects, arbejdet med green screen, lavet 3D animation, stopmotion og claymation. Jannik Hastrup har været på besøg, givet tips og vist nogle af de film han har bidraget med til animationshistorien.

På udstillingen ”Display.NewVideo(Visuel Kultur);” kan du se holdets afsluttende projekter, som er beskrevet nedenfor.


Meta Emilie Ünal Hansen har skrevet manuskript til og produceret en film om nogle nisser, der bliver høje på sukker. Det er et claymation univers hvor fiktion og fakta smelter sammen og hvor en playstation kommer seriøst i vejen for kærligheden.


Josefin Nyreen har lavet en improviseret free flow animation ud fra lyde. Hun arbejder intuitivt og imod den megen planlægning og struktur som man ellers ser i filmindustrien. Tanke, lyd og materie bliver ét og former hinanden.


Se Ann Sofie Andersens version af en musikvideo formet som en GoPro 60’er roadmovie hvor animation og live footage veksler. Klappende hænder, guitar og klaver og en tæt redigering i Finalcut med god brug af effekter og filtre.


Josephine Vikkelsø har lavet en meget kortfilm; Poor Elise. Det er et stemningsfyldt ballet optrin, der klippes af et 20 tons tog.


Oliver Larsen Et seks meter højt voksmonster bryder ind på Kunsthøjskolen og tømmer den for indhold. Greenscreen effekter er brugt tight og effektivt. Se den og tag et par gode idéer med hjem.


Kristian Arnoldi har lavet en slags hjerneoperation i stopmotion. Et frø plantes i hjernen og derfra begynder tingene at ske på dramatisk vis.


Herdis Rasmussen Pige møder hest i psykosexuelt claymation drama. Der ender i det hinsides i en sammensmeltning mellem drøm og virkelighed, mellem væren og intet.


Julie Nielsen har lavet en musikvideo til Maroon 5s nyeste musik. Det er en fortolkning udfra sangen om den prækære overgang, der kan ske fra venskab til noget mere [explicit]. Filmen er lavet som freeflow, claymation og cutouts uden storyboard.


Maja Pihl & Sofie Bertram Poulsens stopmotion film er en affære mellem tegneren og en animationsfigur, der for alvor krydser grænsen. Et tegnet metadrama.


Simon Tobias Hag Bundgård har eksperimenteret med at lave cutout i flash med bone toolet. Kim viser sin ydmyge bolig i udkanten af Fårevejle.


Andreas Weber Henriksen har lavet et 3D animations med en partikelsky der bevæger sig til musikken.


Undervisere:
Teknik:Anders Møller
Kunst: Nis Rømer
App produktion: Jacob Nielsen
3D animation: William Reynish