ARKITEK TUR TIL DYR

Arkitektur til dyr i
Hedehusene

Hvad sker der hvis man stiller arkitekturen i dyrenes tjeneste? Kan dyrene leve længere, under andre klimatiske forhold eller få et bedre samspil med hinanden eller med menneskerne?

Arkitekturholdet på Kunsthøjskolen i Holbæk, undersøger dyrenes liv i Hedehusene. Vi har arbejdet med hvordan biodiversiteten kan øges. Kan mennesker og dyr få et bedre samspil i byområder og villahaver?

Vi har bygget arkitektur i 1:1, dvs. til dyrene i deres rette størrelse. Vi har overvejet, hvordan biologien og adfærdsmønstre hos muldvarper, fugle og insekter vil lede arkitekturen til andre former og nødvendigheder.

Forløbet er lavet sammen med Jens Brandt fra City Bee og naturvejleder Thomas Gyalokay. Underviser Nis Rømer.


August Garnæs Kramer Engen har lavet et fuglehus-samlesæt. Brædderne er skåret ud, så de kan sættes sammen til en kæmpe fugleboligblok, der i princippet kan blive uendelig stor. Bruno Taut har været inspirationskilde til et avanceret farveskema.
Arkitektur til dyr


Amalie Holm Pedersen har lavet 2 insekthoteller til mariehøns. Begge hoteller eksperimenterer med et formbegreb, hvor orden møder kaos. Arkitekturen som rammeskabende kraft traverseres af biologiens, hvor liv og destruktion konstant veksler.
Insekthotel
Insekthotel 2


Med Hedgehog House har Natalie Noryd lavet en attraktiv og praktisk bopæl for pindsvin i haven. Det er samtidig en urtehave med vandbad i flere etager. Pindsvin vil gerne dufte godt og gnider sig gerne i velduftende urter. De er insektædere og holder din have fri for snegle, orm og biller. Huset er som helhed designet til et godt samspil mellem mennesker og pindsvin.
Plakat Hedehusene


AnnaMia Lindblom har designet rævehuse der giver mennesker og ræve bedre muligheder for at leve sammen i byen. Ræven er et af de største rovdyr i byen og er derfor også et meget synligt symbol på, at det er muligt at opnå stor biodiversitet i parcelhuskvarterene i Hedehusene.
raeve


David Àrnason har designet en kælder, der er en slags rotte-zoologisk have. På mange måder lever mennesker og rotter faktisk fint sammen i byerne. I kælderen synliggøres dette ved at lave gennemsigtige kloakrør, så man kan følge med i rotternes skjulte liv.
Rat zoo