Foredrag på højskole

Kunsthøjskolen inviterer i de kommende uger
til fire offentlige foredrag.

Vi indleder mandag den 24. februar kl 19 med et debatmøde med 4 kandidater til Europaparlamentet.

Karen Melchior (RV) – Christine Sidenius (SF) – Lave K. Broch (N – Folkebevægelsen mod EU) og Nils Juhl Andreasen (V).

Debatmødet starter kl. 19. og kommer bl.a. til at handle om Europa og den kristne kultur, uddannelse og globalisering, spændingsfeltet Vesteuropa-Østeuropa med fokus på urolighederne i Ukraine, flygtningeproblematikken og visionerne for Danmark.

2. foredrag i rækken afholdes torsdag den 6. marts kl. 20:

Bæredygtig byplanlægning

Den danske tegnestue SLA Arkitekter vil fortælle om deres arbejde med bæredygtig byplanlægning og infrastruktur og vise eksempler fra deres aktuelle projekter. SLA har et fast samarbejde med belysningsingeniører, litteraturhistorikere, etnologer, biologer, økonomer, sociologer og kunstnere mv. for at skabe de rette betingelser for bæredygtige byer med byrum, der inspirerer til fællesskab og mangfoldighed gennem innovativ brug af natur, planlægning. Målsætningen er altid at skabe og bevare en arkitektonisk helhed i løbende dialog med bygherrer og borgere, hvor oplevelser, borgerinddragelse og velvære står i centrum. Opgaverne spænder lige fra den overordnede by – og landskabsplanlægning til det detaljerede anlægsarbejde.

3. foredrag: 13. marts kl. 20:

Smykkekunst og socialt design

Den danske designer Gitte Nygaard vandt sidste år Craft and Design Biennale 2013 for projektet Makers Move, der var et samarbejde med den danske smykkekunstner Josephine Winther. Makers Move var et mobilt smykkeværksted, der både viste aspekter af, hvordan man lavede smykker og samtidig udforskede de historier og betydninger, der var forbundet til objekter og smykker hos mennesker, de to kunstnere mødte på gaden i 2012. Gitte Nygaards arbejder bevæger sig et sted mellem smykkekunst og socialt design, og hun vil denne aften bl.a. fortælle om dette helt særlige spændingsfelt.

4. foredrag: 20.marts kl. 20:

Problemstillinger i forhold til dokumentarfilm

Instruktøren bag en af de seneste års største danske dokumentarsucceser “Det gode liv”, dokumentaristen Eva Mulvad vil denne aften tale om de generelle problemstillinger i forhold til dokumentarfilm og vise klip fra nogle af hendes film. Eva Mulvad er uddannet fra Filmskolen i 2001 og er kendt for at portrættere mennesker i vidt forskellige miljøer og livssituationer i sine film. Hun evner som få at komme helt tæt ind på livet af de medvirkende og lader dem altid bevare deres værdighed uanset hvor bizarre deres handlinger kan forekomme.

Alle foredrag er gratis og finder sted på Kunsthøjskolen