The Uncanny Valley

GET REAL - The Uncanny
Valley

Vi har lavet video værker på baggrund af hypotesen; The Uncanny Valley, der første gang blev teoretiseret i 1970 af den japanske robotdesigner Masahiro Mori. Hypotesen går ud på, at jo tættere en robot eller en anden ikke-menneskelig enhed ligner eller reagerer som et rigtigt menneske, vil det blandt visse mennesker forårsage en reaktion af afsky og væmmelse. Ordet Valley oversættes i denne sammenhæng til ”dyk” og refererer til det sted i den grafiske fremstilling af hypotesen hvor disse mennesker oplever de negative følelsesmæssige reaktioner på mødet med robotter, der ligner og opfører sig ”næsten menneskeligt”.

Underviser: Nis Rømer, teknik: Anders Møller

Trailer – The Uncanny Valley

Embla C. Taxholm har lavet en trailer til udstillingen; The Uncanny Valley. Den vises som optakt til udstillingen og spiller på mellemrummet og forventningen til det man skal se og er samtidigt et stilistisk stykke infotainment.

 

FED UP

Andrea F. Holmsted Kamper, Cathrine Thomsen og Madeleine Olausson udfordrer forventningerne til den perfekte kvinde med stopmotion animationen Fed Up. Animationen skaber en krybende effekt under huden på grænsen til en allergisk reaktion.

 

Bilernes Hævn

Sarah Eriksen Brink: Hvordan omgås vi objekterne? Normalt er de vores redskaber, men i stopmotion filmen Bilernes Hævn kommer objekterne til live, tager kontrollen og omvender forholdet mellem mennesker og ting.

 

Evolution of the Mars Fellow

Alba Gaia Kraghede Bellugi har lavet en frame by frame tegnet flash animation. ”Evolution of the Mars Fellow” som bl.a. indeholder et uncanny attack fra marsmanden.

 

Man Dag

I stopmotion videoen ”Man Dag” går Ida Marie Havsager all in og arbejder sig ned i bunden af the Uncanny Valley, deromkring hvor man finder proteser, mislykket plastic kirurgi og zombier.

 

Supertrash

Tommaso Guldbrandsen Fjelstrup har arbejder med maleriets fiktion. Er det kunstneren eller værket der bestemmer? Kan værket antage virkelige dimensioner og bebo den verden vi bor i? Stopmotion filmen auxillerer mellem 2D og 3D.

 

Uden titel – Feline

Feline Bæk Hjermind har lavet en stopmotion film, der eksperimenter med det levende maleri og med de-formering.

 

Uden titel – Signe

Signe Krab Nymann; Hovedet mod væggen, et mørkt psykologisk drama mellem kvinden og muren.

 

Fire, noSmoke

Yoshiyuki Kusayama har lavet en grafisk sprudlende video, der operere mellem fiktion og realitet. Med snedige tricks skabes virkeligheden ud af fiktionen.