Forår 2015 ( 19 uger )

Forårskurset 2015 begynder den 11.januar og afsluttes den 23.maj.
Kurset er delt i 3 perioder a 6 uger.

På Kunsthøjskolen har du mulighed for selv at sammensætte dit forløb

Under forløbet skal du vælge fag tre gange. Ideen er, at du får mulighed for at tænke tværfagligt og afprøve forestillinger om de forskellige fags indhold, idéer og muligheder i et professionelt og tværfagligt miljø. Fra den 24. -27. februar tager vi på studietur til Berlin
Du kan se fagtilbuddet ( forår 2015 ) ved at klikke på de enkelte perioder.

Fag i 1. periode ( 11. jan - 22. feb )

Du kan vælge 2 af disse fag ( et formiddagsfag og et eftermiddagsfag )

FormiddagsfagEftermiddagsfag

Filmhistorie
Allan Grønvall Pedersen
Morten Cramer
Kunsthistorie
Ida Marie Hede
Digitalt fotografi
Lisa Strömbeck
Laboratorium for tegning
Amel Ibrahimovic
Niels Bonde
Claus Handberg Christensen
Serigrafi
Hanne Houlberg
Værkanalyse
Niels Bonde
Visuel Kultur
Nis Rømer

Fag i 2. periode ( 22. feb. – 5. april )

Du kan vælge 2 af disse fag - et formiddagsfag og et eftermiddagsfag

FormiddagsfagEftermiddagsfag

Grafisk Design
Lisbeth Søgård-Høyer
Analogt Fotografi
Hanne Houlberg
Intuitive processer
Chr. Johansson & E. Aalbæk
Arkitektur
Nis Rømer
Lyd
Michael Nielen
Intuitive processer
Chr. Johansson & E. Aalbæk
TegningEr
Thomas Friisholm
Melou Vanggaard
Tegneserie
Allan Haverholm

Fag i 3. periode ( 7. april – 23. maj )

Du kan vælge et af disse fag

Værkstedsfag

Installation / RumKeramik
Christin Johansson
Thomas Friisholm
Smykker
Therese Mørch-‐Jørgensen
Steen Schapiro

Periodekurser

Hvis du kun vil deltage i enkelte perioder bedes du kontakte Kunsthøjskolens kontor under: info@kunsthojskolen.dk eller tlf. 59431888.

Kunsthøjskolen er et sted der skaber og kræver plads til tankens fri bevægelse. Her udvikles det enkelte menneskes evner, samt sans for rummelighed og flertydighed. Her dannes netværker af kunstinteresserede og angagereede mennsker som spiller en aktiv rolle i det danske kulturliv.

Kunsthøjskolens netværk af undervisere består af professionelt udøvende billedkunstnere, forfattere, musikere, arkitekter designer m.fl. Skiftende gæstelærere og foredragsholdere bidrager til konstant udvikling af et levende og aktivt miljø i kontakt med det aktuelle kunstliv omkring os. I tæt samspil mellem faste lærere og inviterede gæstelærere fra ind- og udland, skabes et dynamisk miljø for læring og udveksling. Kunsthøjskolen inviterer også tidens aktuelle kunstnere til at fortælle om deres praksis og projekter, så vi kan få et indblik i deres arbejde indenfor mange forskellige kunstneriske discipliner.

På de lange kurser tager vi på studietur til Berlin. Du kommer til at se gallerier og museer med den nyeste samtidskunst og de gamle mestre på de store museer. Du kan tage med på arkitektur bustur rundt til Berlins arkitektoniske mesterværker, og blive præsenteret for dele af Berlin du aldrig har set før. Du kan komme til koncert i Philarmonien og høre verdens bedste symfoniorkester, i en arkitektur der giver baghjul til det meste. Eller gå på opdagelse sammen med andre elever i Berlins undergrundskultur af barer, koncertsteder og nogle af verdens bedste natklubber. Vi laver et program hvor nogle ting er fælles for alle, samt en masse anbefalinger så du selv kan sammensætter turen med de ting, der interesserer dig mest.

Mentorordning PitStop på højskolen

Kunsthøjskolens vejledning tager hovedsageligt sigte på de kunstneriske uddannelser. På hvert hold arrangeres et møde med studerende fra akademier, designskoler, arkitektskoler med videre. De studerende er fortrinsvis tidligere elever på Kunsthøjskolen. Her præsenteres de respektive studier og der er lejlighed til at få besvaret alle relevante spørgsmål. Hver uge får vi besøg af en billedkunstner, forfatter, arkitekt, musiker eller lignende, som holder foredrag. I forbindelse hermed vejledes efter ønsker og behov. Kunsthøjskolens lærere, som alle er praktiserende kunstnere, står til rådighed i alle vågne øjeblikke med råd, samtaler og evt. henvisninger til yderligere kvalificerede kontakter angående den enkeltes videre vej.

Prisen er for øjeblikket: Efterår 2014 (18 uger) og Efterår 2015 (18 uger): 27.000 dkk ; Forår 2015 (19 uger): 28.500 dkk. Kursusprisen tillægges 1600 kr. for udenlandsrejse + evt. tillæg for enkeltværelser m/u bad og dobbeltværelser med bad. (Ret til prisændringer forbeholdes). Kursusprisen dækker undervisning (5 timer dagligt mandag til fredag ), foredrag og arrangementer, kost og logi. Materialeudgifter er meget individuelle. De afholdes af den enkelte elev og er således ikke indeholdt i prisen. Kursusprisen betales i 4 rater, hvoraf 2/5 af beløbet lægges ved ankomsten. Med brev om skolens bekræftelse på optagelse opkræves et indmeldelsesgebyr på 1.000 kr. Dette beløb, med fradrag af: 500 kr. i administrationsgebyr, står til indbetalerens rådighed for materialekøb i kursusforløbet.

Hvis du afbryder dit højskoleophold, betales skolepenge for 4 uger fra dagen, hvor du forlader skolen, eller frem til kursets afslutning. Derudover mister du dit indmeldelsesgebyr. Hvis skolen på tidspunktet for din afrejse har betalt for din deltagelse på studietur, skal du dække de udgifter, som skolen har haft i forbindelse hermed.

working at stuff