Efterår 2014 (18 uger)

Efterårskurset 2014 begynder den 17.august og afsluttes den 20. december.
Kurset er delt i 3 perioder.

På Kunsthøjskolen har du mulighed for selv at sammensætte dit forløb

Under forløbet skal du vælge fag tre gange. Ideen er, at du får mulighed for at tænke tværfagligt og afprøve forestillinger om de forskellige fags indhold, idéer og muligheder i et professionelt og tværfagligt miljø.
Du kan se fagtilbuddet ( efterår 2014 ) ved at klikke på de enkelte perioder:

Fag i 1. periode: 17.aug. - 28.sept.

Du kan vælge 2 af disse fag ( et formiddagsfag og et eftermiddagsfag )

FormiddagsfagEftermiddagsfag

Analogt Fotografi
Hanne Houlberg
Jair Straschnow
Kunsthistorie
NN
Peter Land
TegneserieSkulpturTegningEr
Thomas Friisholm
Smykker
Gitte Nygaard
Visuel kultur
Nis Rømer

Fag i 2. periode: 29.sept - 9.nov.

Du kan vælge 2 af disse fag - et formiddagsfag og et eftermiddagsfag

FormiddagsfagEftermiddagsfag

Design- & arkitekturhistorie
Else-Rikke Bruun
Arkitektur
Nis Rømer
FilmhistorieFotografi
Lisa Strömbeck
Grafisk designInstallation
Niels Bonde
Niels Bonde
Andreas Schlaegel

Fag i 3. periode: 10. nov. – 20. dec.

Du kan vælge et af disse fag

Værkstedsfag

Keramik
Alikka Garder Petersen
Lydkunst
Michael Nielen
Thomas Friisholm
Serigrafi
Hanne Houlberg

Periodekurser

Hvis du kun vil deltage i enkelte perioder bedes du kontakte Kunsthøjskolens kontor under: info@kunsthojskolen.dk eller tlf. 59431888.

Igennem vejledning og undervisning i de forskellige fag kan Kunsthøjskolen hjælpe til  med at producere kvalificeret ansøgningsmateriale til de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner: Kunstakademier, arkitekt- og designskoler. Kunsthøjskolen er et sted der skaber og kræver plads til tankens fri bevægelse. Her udvikles det enkelte menneskes evner, samt sans for rummelighed og flertydighed. Her dannes netværker af kunstinteresserede og engagerede mennesker som spiller en aktiv rolle i det danske kulturliv.

Kunsthøjskolens netværk af undervisere består af professionelt udøvende billedkunstnere, forfattere, musikere, arkitekter og designer m.fl.  Skiftende gæstelærere og foredragsholdere bidrager til konstant udvikling af et levende og aktivt miljø i  kontakt med det aktuelle kunstliv omkring os. I tæt samspil mellem faste lærere og inviterede gæstelærere fra ind- og udland, skabes et dynamisk miljø for læring og udveksling. Kunsthøjskolen inviterer også tidens aktuelle kunstnere til at fortælle om deres praksis og projekter, så vi kan få et indblik i deres arbejde indenfor mange forskellige kunstneriske discipliner.

Undervisere + Livet på skolen + Vejledning og mentorordning +

Mentorordning

Kunsthøjskolens vejledning tager hovedsageligt sigte på de kunstneriske uddannelser. På hvert hold arrangeres et møde med studerende fra akademier, designskoler, arkitektskoler med videre. De studerende er fortrinsvis tidligere elever på Kunsthøjskolen. Her præsenteres de respektive studier og der er lejlighed til at få besvaret alle relevante spørgsmål. Hver uge får vi besøg af en billedkunstner, forfatter, arkitekt, musiker eller lignende, som holder foredrag. I forbindelse hermed vejledes efter ønsker og behov. Kunsthøjskolens lærere, som alle er praktiserende kunstnere, står til rådighed i alle vågne øjeblikke med råd, samtaler og evt. henvisninger til yderligere kvalificerede kontakter angående den enkeltes videre vej.

Prisen er for øjeblikket: Forår 2014 / Efterår 2014:  27.000 dkk (18 uger) plus 1600 kr. for udenlandsrejse + evt. tillæg for enkeltværelser m/u bad og dobbeltværelser med bad. (Ret til prisændringer forbeholdes). Kursusprisen dækker undervisning (5 timer dagligt mandag til fredag ), foredrag og arrangementer, kost og logi. Materialeudgifter er meget individuelle. De afholdes af den enkelte elev og er således ikke indeholdt i prisen. Kursusprisen betales i 4 rater, hvoraf 2/5 af beløbet lægges ved ankomsten. Med brev om skolens bekræftelse på optagelse opkræves et indmeldelsesgebyr på 1.000 kr. Dette beløb, med fradrag af: 500 kr. i administrationsgebyr, står til indbetalerens rådighed for materialekøb i kursusforløbet.

Hvis du afbryder dit højskoleophold, betales der skolepenge for 4 uger fra dagen, hvor du forlader skolen, eller frem til kursets afslutning. Derudover mister du dit depositum. Hvis skolen på tidspunktet for din afrejse har betalt for din deltagelse på studietur, skal du dække de udgifter, som skolen har haft i forbindelse hermed.

bg-lange